Analizați cu atenție harta de mai sus și completați propozițiile cu termenii corespunzători
1) Săgețile de pe hartă redau tradiția „descălecatului” la est de Carpați, a unor voievozi români din ………………………………………………………………. .
2) În primul „descălecat”, voievodul maramureșean …………………………., trece Munții Carpați între anii ……………………………….... și pune bazele unei ………………………………………..……………………., care să protejeze Regatul Ungariei de invaziile ………………………….… .
3) În perioada 1359-1367 are loc „descălecatul” lui …………………………………..., care îi învinge într-o răscoală pe urmașii lui …………………………………… și întemeiează un nou stat românesc, pe valea ……………………………, cu centrul la …………………… .
4) Bogdan obține ………………………………………… Moldovei, după ce învinge în mai multe rânduri oștile ……………………………….., conduse de regele ……………………………………………………… .
5) Urmașii lui Bogdan au fost …………………………………..… (1367-1368), …………………………… (1368-1375) și ……………………………………. (1375-1391), în timpul acestuia din urmă construindu-se ....................................................................................................................... .
6) Teritoriul denumit …………………………………………….. a aparținut statului medieval Țara Românească până la sfârșitul secolului ………………………………., apoi trece în stăpânirea Moldovei în timpul domnitorului ……………………………………………. (1391-1394) care apare în documentele istorice ca stăpânitor „…………………………………………………………………………………. .”